Loading Events

« All Events

Nick Ervinck bij artsen VIVE

Sun 31 March

Dokter Marc Verstraeten, één van de artsen van VIVE bezocht de opening van het werk ‘Kunst in de kunstnierafdeling’ in AZ Maria Middelares, Gent. Hij is een kunstliefhebber en nodigde ons na zijn prospectie uit voor een beeldend kunstproject in de wachtruimte van de groepspraktijk.

DAVID vzw ontwikkelt sinds december 2016 het project ‘Kunst in de Wachtruimte’. We hebben een shortlist van 18 geëngageerde professionele kunstenaars. VIVE selecteerde meerdere kunstenaars maar besliste om te werken met Nick Ervinck.

Nick Ervinck (*1979) is een jonge gerenommeerde kunstenaar. Hij maakt gebruik van de nieuwste computertechnieken, industrieel ontwerp en 3D-printing die hij combineert met ambachtelijke procédés: schuren, polijsten en lakken. Resultaat zijn futuristische werken, fantasiesculpturen in geel, de kleur van de zon.

Een mijlpaal in het oeuvre van Nick Ervinck was de samenwerking met KU Leuven. Ervinck werd uitgenodigd om samen te werken met prof. De Laere rond visualisatie van zijn onderzoek rond transplantatie van de trachea waarbij een beschadigde luchtpijp kan worden hersteld. Zo ontstond een interessante dialoog tussen een wetenschapper en een kunstenaar.

Uit studie van medische tekeningen groeide bij Ervinck het kunstwerk AGRIEBORZ: een gemuteerd strottenhoofd, uitgewerkt als een hoofd met een neus, ogen, mond maar ook met referenties naar bloedbanen, longen, koralen ene een gewei.
Verder realiseerde Ervinck verschillende grootschalige projecten voor ziekenhuizen. Hij is geëngageerd op het terrein van kunst en zorgen.

30 juni is de sluitingsdag. Verdere uren en details volgen nog!

Adres: Vijverstraat 3 9230 Wetteren
Uren: Worden binnenkort aangekondigd

Details

Date:
Sun 31 March

Venue

Vijverstraat 3 9230 Wetteren
Vijverstraat 3
Wetteren, 9230

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Premium Wordpress Themes by UFO Themes