Loading Events

« All Events

Nick Ervinck bij artsen VIVE

Mon 22 April > Sun 16 June

PAASMAANDAG 22 april receptie voor kunstpubliek van 15:00 tot 18:00.

Verwelkoming door dr. Marc Verstraeten en kunstenaar Nick Ervinck.

Dokter Marc Verstraeten, één van de artsen van VIVE bezocht de opening van het project ‘Kunst in de Kunstnierafdeling’ in AZ Maria Middelares, Gent (°2017). Hij is een kunstliefhebber en nodigde ons na zijn prospectie uit voor een expositie in zijn groepspraktijk. De artsen selecteerden het werk van Nick Ervinck om meerdere redenen.

Nick Ervinck (*1981) is een jonge gerenommeerde kunstenaar. Hij maakt gebruik van de nieuwste computertechnieken, industrieel ontwerp en 3D-printing die hij combineert met ambachtelijke procédés: schuren, polijsten en lakken. Resultaat zijn futuristische werken, fantasiesculpturen in geel, de kleur van de zon.

Een mijlpaal in het oeuvre van Nick Ervinck was de samenwerking met KU Leuven. Ervinck werd uitgenodigd om samen te werken met professor Pierre De Laere (KU Leuven) rond visualisatie van transplantatie van het strottenhoofd (de trachea) reconstructie van de luchtpijp. Zo ontstond een interessante dialoog tussen een wetenschapper-topdokter en een kunstenaar.

Uit studie van medische tekeningen groeide bij Ervinck het kunstwerk AGRIEBORZ: een gemuteerd strottenhoofd, uitgewerkt als een hoofd met een neus, ogen, mond maar ook met referenties naar bloedbanen, longen, koralen ene een gewei.

Verder realiseerde Ervinck verschillende grootschalige projecten voor ziekenhuizen. Hij is geëngageerd op het terrein van kunst en zorg.

Van harte welkom! Artsen VIVE EN team DAVID

Praktisch

Adres: Vijverstraat 3 9230 Wetteren
Uren: voor patiënten van 31 maart tot 16 juni, openingsuren van de huisartspraktijk.

VIVE is gemakkelijk te bereiken met de trein. Te voet van station 2 min.(600 meter) via Nieuwstraat en Koningin Astridlaan/N407. Met de wagen via R4 of E40. Met de fiets vanuit Gent is het een uurtje (16,2 km).

Zijprogramma

U kunt die dag ook een groepsexpo bezoeken in Loods 12, Koophandelstraat 12. We overwegen om rond 16u30 er samen naar toe te wandelen (1,5 km). Meer info vind je hier.

Combineer dit met een bezoek aan recreatiedomein ‘Den Blakken’. Je kunt er heerlijk wandelen in de siertuinen, in het parkbos en op de zandvlaktes. Het domein is ook een promotiecentrum voor sierteelt, rozen en parkbomen. Meer info vind je hier.

 

Afbeelding Copyright Nick Ervinck, simulatie Kunst in het ziekenhuis.

 

 

Details

Start:
Mon 22 April
End:
Sun 16 June

Venue

Vijverstraat 3 9230 Wetteren
Vijverstraat 3
Wetteren, 9230

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Premium Wordpress Themes by UFO Themes