Kunst in de wachtruimte

 

I AM HURT – Kunst in de wachtruimte

Ongetwijfeld erger jij je regelmatig tijdens het wachten bij je arts of zorgverlener. Er zijn wachtenden voor je en door de onzekerheid over de wachtduur veroorzaakt dat spanning. Wachten is stresserend als je komt voor nieuws of voor de uitkomst van een ingreep. Het onvermijdelijke fenomeen van wachten situeert zich in een modus tussen hoop en vrees.

Uit studies blijkt dat kunst ontspant. In de wachtruimte van de arts vermindert klassieke muziek stress en scheppen geuren een positieve sfeer van rust en vertrouwen. Beeldende kunst kan als ultieme spiegel functioneren. Zo komen we bij de vraag welke kunst in een wachtruimte thuishoort. Over het algemeen selecteren ziekenhuizen met ziekenhuisogen patiëntvriendelijke kunstwerken. Kleur en licht zijn naast de televisie standaard aanwezig zoals foto’s van natuurlandschappen. DAVID vzw prefereert de aanwezigheid van kunst in al haar diversiteit.

In een goed doordacht scenario is kunst van topartiesten te zien, abstract en figuratief, lieflijk en zwaarmoedig. Misschien wandel je binnenkort met een koffie door een kunstgalerij in de ontvangsthal, mediteer je in stilteruimtes en in wandelroutes of neem je deel aan een creatieve workshop tijdens het wachten.

Nov 29, 2015 | Posted by | Comments Off on Kunst in de wachtruimte
Premium Wordpress Themes by UFO Themes