Loading Events

« All Events

Kunst in de Wachtruimte “Poepoepidoe”

Sat 1 February 2020 > Sat 31 December 2022

Kunst In De Wachtruimte, afgekort KiWR is een meerjarig project van vzw David. Binnen de vzw staat de relatie tussen kunst en zorg centraal. Aan de hand van een experimenteel project als KiWR wil vzw David de wachtervaring gaan veraangenamen, waarbij ook de participatie van verschillende groepen verhoogd wordt. Dit project draait rond ‘Poepoepidoe’, een bijzonder kunstwerk van Marilyn Monroe. Het werk is één van drie kunstwerken dat gemaakt werd door verschillende patiënten van het atelier ergotherapie Egidius die waren opgenomen in het Psychiatrisch Centrum Ariadne te Lede.

De drie kunstwerken werden gecreëerd in het kader van Jardin de Fair. Een openluchttentoonstelling uit 2018 van het PC Dr. Guislain waarbij het werk van meer dan 30 psychiatrische patiënten, hun begeleiders en enkele kunstenaars op geëxposeerd werd. Het thema van deze tentoonstelling was ‘verlangen’. Dit resulteerde in de drie kunstwerken met de naam ‘Poepoepidoe’, Do gentleman prefer blond?, Zijn roodharigen betere minnaressen?, Of kies je toch voor donker? Het formaat van de werken bedraagt 120 op 120 cm.

Eén van de drie kunstwerken werd aangekocht door vzw David, die nu bijgevolg de eigenaar is. De andere twee werken bevinden zich nog steeds in het PC Dr. Guislain. Voor dit project wordt een langdurige bruikleen opgezet tussen vzw David en De Kringwinkel Open Plaats. Hierdoor is het bijzonder kunstwerk te bezichtigen in de koffieruimte van Open Plaats.

 

Adres: Sint-Jan-Baptiststraat 1a, 9000 Gent
Openingsuren: 10:00 – 17:30

 

 

Medewerkers:
Alexandra Ivanova, Ramesh Nardu en Sally Cauwelier

Copyright foto’s:
Alexandra Ivanova

 

Details

Start:
Sat 1 February
End:
Sat 31 December 2022

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Premium Wordpress Themes by UFO Themes