Contact

Over ons               Missie & Doelen               Bestuurders               Vrijwilligers               Vacatures 

Over ons

David VZW

Phoenixstraat 148 B-9000 Gent
info@david-vzw.be
+32 (0)485/93.58.07
Beschikbaar op
ma, do ,vrij: 10-12u en 15-18u.
di, woe van 10-13u. www.david-vzw.be
BE 0893528069
IBAN: BE83 7330 4752 8515
BIC: KREDBEBB

           Missie & Doelen

DAVID vzw is een platform voor kunst en zorg.

De vereniging heeft als belangeloos doel kunst te verbinden met zorg en welzijn. Elk van deze sectoren heeft zijn eigen manier van werken en denken maar de één kan de ander inspireren. Studies tonen aan dat kunst een positieve invloed heeft op de gezondheid en het algemeen welzijn. Studies tonen ook aan dat kunst een motor is voor verandering en de sociale cohesie van de samenleving versterkt. Onze vereniging wil, rekening houdend met de balans tussen draagkracht en draaglast voor de betrokken partijen, dit idee promoten en bemiddelen.

Wij hebben hiervoor heeft vijf doelstellingen:

  • Onderzoeken in welke mate kunst een helende werking heeft;  
  • Tentoonstellingen en artistieke projecten organiseren;  
  • Het werk van bepaalde kunstenaars promoten;  
  • Ervaring en kennis delen met een ruim publiek; 
  • Samenwerkingsverbanden sluiten. 

Het logo is een katapult, symbool voor de slinger waarmee David op legendarische wijze met een steen de reus Goliath velt.Bestuurders

Astrid David

Oprichtster
astrid@david-vzw.be, 0485 93 58 07

Astrid studeerde kunstwetenschappen aan de UGent en is bezielster van DAVID vzw. In 200startte ze gesprekssessies over de ‘condition humaine onder de titel I AM HURT. Dit leidde in 2011 tot de expo Kunst als spiegel van de ziel, die focuste op de mens die het soms letterlijk uitschreeuwt van de pijn. Intussen ontwikkelt ze DAVID vzw tot een platform voor kunst en zorg. 

Kurt De Munter

Bestuurder
kurtdemunter@skynet.be, 0475 87 86 08

Kurt De Munter is meer dan twintig jaar gepassioneerd door beeldende kunst. Hij verzamelt hedendaagse kunst in nauw contact met kunstenaars, curatoren en galerijhouders. Om zijn collectie te ontsluiten richtte Kurt ONE op, een ruimte voor kunst en dialoog.  Vandaaruit ondersteunt hij projecten zoals dat van vzw David.

Serhii Zaharodniuk

Bestuurder en polyvalent medewerker
szaharodniuk@gmail.com, 0494 27 75 78

Serhii is afkomstig van Oekraïne en werkte daar dertig jaar als manager in openbare projecten van onderwijs en cultuur. Door de moeilijke politieke situatie migreerde hij in 2019 met zijn gezin naar België. In Gent kwam hij dankzij een taalstage terecht in het co-creatieproject Phoenix21 waar  hij veel creatieve mensen ontmoet en bouwt aan een nieuw netwerk. Zijn motto: ‘Gedeelde betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn de sleutel tot succes.’

Vrijwilligers

(Bekijk ook onze afsprakennota voor vrijwilligers)

Micheline Beddeleem

Kunstenares & docente aan Luca School of Arts

Micheline Beddeleem is daadkrachtig en creatief in wat ze doet. Ze bekijkt de dingen vanuit verschillende ooghoeken zodat ze oplossingen en ideeën kan bedenken die niemand voorheen bedacht. Deze aanpak stelt haar in staat om uit te blinken in wat ze doet.

Steve Devynck

Productiemedewerker
steve.devynck@telenet.be, 0471 74 08 64 of 092 26 43 99

Steve Devynck is metaalbewerker maar werkt als schoenmaker.  Door zijn interesse om wetenschap en techniek toe te passen is hij stand-by in de productieplanning. Daarnaast is hij thuis in de techniek van Photoshop, digitale grafiek en 3D-printing. Steve stikt plooibanden en publiceert drone-foto’s. Schoenmaker, blijf niet bij je leest.

Alex Klijn

Freelancer, Filosofische workshops

Alex Klijn (°1969) is licentiaat Wijsbegeerte en geaggregeerde voor het secundair onderwijs, beide aan de Ugent. Daarnaast is hij mindfulnesstrainer en al sinds 2005 bezig met praktische filosofie. In zijn programma’s wordt de mallemolen van het leven gestopt om er met volle aandacht naar te kijken. Het doel: simpelweg makkelijker in het leven staan!

Ramesh Naidu

Polyvalent medewerker en onthaal
0486 69 04 74

Geboren in Maleisië in 1969, maar woont in België sinds 1992. Hij heeft een postgraduaat & Master in Food Marketing behaald bij Vlekho. Werkzaam als semi-industrieel arbeider bij Compagnie de Sporen. Hij kwam terecht bij David vzw na goede samenwerking met Astrid David, bezielster van de vzw, in 2019. Zijn motto: If you try, try again!

Sandro Usala

Workshopbegeleider en artistiek projectmedewerker
sanusala@gmail.com, 0498 07 86 46

Natuurkundige van opleiding met een loopbaan in de informatica , besloot Sandro na 30 jaar een pauze in te lassen om zichzelf ruimte te geven om andere dingen te doen: vrijwilligerswerk is er één van.  Daarnaast volgt hij cursus in het kunstonderwijs waaronder tekenen & grafieken. Dit gaf de doorslag om zich te engageren. Intussen is hij terug fulltime aan het werk bij het Rode Kruis.

Ruben Vandenbussche

Onderhoud van de website
ruben@david-vzw.be, 0475 98 52 19

Ruben draait sinds februari 2017 mee als vrijwilliger. Binnen DAVID vzw verzorgt hij de website en doet er de updates. Hij heeft vergaderingen graag heel gestructureerd. Een waardering voor kunst gaf de doorslag om mee te werken aan dit initiatief.

Vacatures

De volgende vacatures staan momenteel open:

Vacature Vrijwilligersbegeleider

Vacature Vrijwilligersbuddy

Vacature Sociaal-Artistiek Werker

Vacature Bestuursvrijwilliger

Wil je ook vrijwilliger worden? Contacteer dan Astrid op astrid@david-vzw.be en we maken dan een afspraak voor een verkennend gesprek!Partners

Met trots vermelden wij hieronder onze partners die ons al een hele tijd helpen in onze dagelijkse werking.

StookProvincie Oost-Vlaanderencornette de saint cyr Bruxelles      Stad Gent