Kunst in de Wachtruimte, meerjarenproject

Concept

Uit studies blijkt dat kunst ontspant. In de wachtruimte van de arts vermindert klassieke muziek stress en scheppen geuren een positieve sfeer van rust en vertrouwen. Beeldende kunst kan als ultieme spiegel functioneren. Zo komen we bij de vraag welke kunst in een wachtruimte thuishoort. Over het algemeen selecteren ziekenhuizen met ziekenhuisogen patiëntvriendelijke kunstwerken. Kleur en licht zijn naast de televisie standaard aanwezig zoals foto’s van natuurlandschappen. DAVID vzw prefereert de aanwezigheid van kunst in al haar diversiteit.

In een goed doordacht scenario is kunst van topartiesten te zien, abstract en figuratief, lieflijk en zwaarmoedig. Misschien wandel je binnenkort met een koffie door een kunstgalerij in de ontvangsthal, mediteer je in stilteruimtes en in wandelroutes of neem je deel aan een creatieve workshop tijdens het wachten.Om stappen te zetten in de realisatie hiervan bestaat sinds november 2016 het meerjarenplan Kunst in de Wachtruimte. Het biedt ruimte om te discussiëren over het belang van kunst in nieuwe contexten.

 

Werkwijze

Met een stevig kunstdossier op zak bezoekt David artsen en zorgverleners.
Na een intake kan je als geïnteresseerde een traject van drie contactmomenten starten. Vanaf de selectie van de kunstenaar en/of diens werk bemiddelt David als curator. Hierboven kan je per kunstenaar een beeld zien en doorgaan naar diens website. Kunst in de Wachtruimte vertrekt van een kunstaanbod dat David creëert in overleg met kunstenaars. De kunstenaars zijn geselecteerd tijdens atelierbezoeken.Voor info over voorbije realisaties kan je terecht via previous events.

Contact 1: voorstel project en werkwijze

Contact 2: selectie kunstenaar

Contact 3: kennismaking met de kunstenaar

Voor meer info contacteer ons via info@david-vzw.be, zie ook contactpagina