Conquest of Space, Co-creatieve happing o.l.v. David Granados

De Loods, 21.11.2017 > 21.01.2018

HAPPENING IN DE LOODS TE DUFFEL

Als David Granados een ingreep doet laat hij zijn ruimtelijke verbeelding vrij spel en mag, moet het kunstwerk als stoorzender fungeren. “Met restanten kan je prachtige dingen doen! Het toeval en het proces zijn hierbij even belangrijk als het resultaat”. Vandaar ook de uitnodiging van De Loods, het kunstencentrum op wandelafstand van het Psychiatrisch Ziekenhuis in Duffel. Zij heeft er uitdrukkelijk voor gekozen niet alleen werken ten toon te stellen in de polikliniek maar een kunstproject te doen met David Granados. Dat bestaat uit een drietal werkmomenten in interactie met een vijftal deelnemers van de Loods.

Voor alle duidelijkheid, dit zijn geen workshops in de klassieke zin van het woord. “Dit is een happening, waardoor er een nieuw werk ontstaat in een ruimte. Een intuïtieve interactie tussen kunstenaar en deelnemer. hierdoor kan iets heel interessants ontstaan waardoor beide partijen van elkaar leren”, dixit de kunstenaar. Samenwerking is het hoofddoel én de uitdaging. De ruimte van De Loods, de muren, de vloeren en de plafonds is het speelterrein van deze gezamenlijke creativiteit. Daar zal een nieuw werk ontstaan vanuit een ruimtelijke verbeelding, een tijdelijke stopplaats.

KUNSTENAAR

Lees meer over David Granados

MEDEWERKERS EN PARTNERS

Marleen Auman (onthaal), Astrid David (bemiddelaar), Mathias Van Hove (fotograaf), Inge Van Eycken (pers), Gabriela Usala (stagiair)

Zorgpartner: Christian Verschelden (coördinator van de Loods)

LOCATIE EN DOELGROEP

De Loods
Spoorweglaan (geen nummer, ligt naast het station)
2570 Duffel

Polikliniek, P.Z. Duffel
Stationsstraat 22c