Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Doorlopende tentoonstelling Phoenix21@Kerk & Phoenix21@Garage

Sat 11 September 2021, 10:00 > Sun 12 September 2021, 22:00

Intro

In 1821 ontstond Le Phoenix, de eerste Gentse metaalfabriek. Tweehonderd jaar later rakelt vzw David deze geschiedenis op met een kunstproject over metaal, textiel en de betekenis van de Phoenix in ons leven. Zo wil ze bijdragen aan de dynamiek in de Brugse Poort.

 

Weekendprogramma

           1. Tentoonstelling Phoenix21@Kerk, doorlopend

Van zaterdag 11 tot en met zondag 12 september vindt de expositie Kleurwedstrijd Phoenix21 plaats met ingekleurde tekeningen door de buurt. Links vind je het ontwerp die kunstenaar Bart Spitaels – woont en werk in de Brugse Poort- hiervoor maakte.
Daarnaast is er een expo met werk van kunstenaars die de vzw volgt zoals Ruangsak Anuwatwimon (TH), Marie-Julia Bollansée, Ronny Delrue, Honoré d’O en Merlin Spie en werk van kunstenaars die ze leerde kennen tijdens de voorbereiding van Phoenix21: Ria Bosman, Pol Bury, Avin Kaki (IQ), Marijs Kempynck, Indrikis Gelzis (LV), Panos Profitis (GR), Dymphna Vandenabeele, Veerle Van Nuffelen en de broers Zaharodniuk (UA). Slotstuk is werk van Rosalie Niemand.

           2. Extra Muros, site Phoenix21@Garage, doorlopend

Locatie: Leiekaai 88, Brugse Poort, 9000 Gent
Het eerste kunstwerk van de Brugse Poort: Crisis Of Masculinity_Cut door het duo Egon van Herreweghe en Thomas Min.
Tom De Visscher, kunstenaar en fotograaf maakte van vier historische foto’s van de voormalige fabriek Le Phoenix kunstwerken die hij presenteert op de resterende muur van de fabriek.

Vlaggenroute en 14de grote rommelmarkt in het gebied tussen de kerk en de garage.

 

Locatie: Kerk Sint-Jan-Baptist, Seghersplein, Brugse Poort, 9000 Gent

Details

Start:
Sat 11 September 2021, 10:00
End:
Sun 12 September 2021, 22:00

Venue

Sint-Jan-Baptistkerk