Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expo Kema Spencer in de wachtruimte van de psychiater (september)

Sun 2 September 2018, 14:00 > 17:00

Adres: Prudens Van Duyseplein 1, 9000 Gent

Op 25 mei opende Ingrid Van de Velde de tentoonstelling van kunstenares Kema Spencer. Zij is een gerenommeerde arts die het taboe rond psychiatrie tracht te doorbreken. Ze is ook kunstliefhebber en ze stapt in het project om samen na te denken over de kracht van kunst in haar praktijk.

Kema Spencer (°1987, ZA) woont in Hasselt, heeft de Britse en Zuid-Afrikaanse nationaliteit. Haar kunst ontwikkelt zich op locatie in verschillende werelddelen. Ze onderzoekt de visuele eigenschappen van een landschap: organische structuren, texturen, vormen en kleuren. Het landschap, ruraal of industrieel is steeds aanwezig maar van het beeld valt moeilijk af te lezen of het is ontstaan in IJsland, Zuid-Afrika, Thailand of Portugal.

Voor het project ‘Kunst in de Wachtruimte’ maakte de kunstenares een nieuwe reeks foto’s. Opnames in de jungle van Maleisië en Indonesië en bij haar thuis. De focus ligt op afgestorven delen van planten en hoe die kunstmatig te doen herleven.

De tentoonstelling is in juni, september en oktober iedere eerste zondag van de maand open, 14u-17u. Iedereen is van harte welkom!

Adres: Prudens van Duyseplein 1, 9000 Gent
Uren: 14u-17u

Details

Date:
Sun 2 September 2018
Time:
14:00 > 17:00

Venue

Prudens Van Duyseplein 1, 9000 Gent