Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kunst in de Wachtruimte “Poepoepidoe”

Sat 1 February 2020 > Sat 31 December 2022

Kunst in de Wachtruimte “Poepoepidoe”

Aan de hand van kunst de wachtervaring veraangenamen en een gesprek openen. Daarom heeft vzw David een samenwerking opgezet met Open Plaats, beter gekend als de Kringwinkel met bijhuis van de Sociale Dienst achter de Sint-Jan Baptist kerk in de Brugse Poort.

In de koffieruimte van de Sociale Dienst is ‘Poepoepidoe’ te zien, een kunstwerk met Marilyn Monroe in de hoofdrol. Het werk is één van een reeks van drie kunstwerken gemaakt door verschillende patiënten in het atelier ergotherapie Egidius, Psychiatrisch Centrum Ariadne, Lede. De reeks presenteerden ze in 2018 in de expo Jardin de Fair van PC Dr. Guislain.

Verlangen was het thema van de openluchttentoonstelling waaraan meer dan 30 psychiatrische patiënten, hun begeleiders en enkele kunstenaars deelnamen. Daarna werden de werken geveild.  vzw David kocht één van de kunstwerken aan die ze nu in een langdurige bruikleen geeft. De andere twee werken bevinden zich in het PC Dr. Guislain.

De titel van de reeks spreekt voor zich. ‘Poepoepidoe’, Do gentleman prefer blond?, Zijn roodharigen betere minnaressen? Of kies je toch voor donker? Het formaat van de werken bedraagt 120 op 120 cm.

 

Adres: Sint-Jan-Baptiststraat 1a, 9000 Gent
Openingsuren: 10:00 – 17:30

 

 

Medewerkers
Alexandra Ivanova, Ramesh Naidu en Sally Cauwelier

Copyright foto’s
Alexandra Ivanova

Eindredactie tekst
Sabine De Pauw

Met dank aan Open Plaats. Tine Van Rumst, directeur

 

Details

Start:
Sat 1 February 2020
End:
Sat 31 December 2022