Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nick Ervinck bij artsen VIVE, finissage zondag 16 juni

Sun 16 June 2019, 15:00 > 18:00

Artsen Marc Verstraeten en Heidi Declercq ©Artsenkrant

Dokter Marc Verstraeten, één van de artsen van VIVE bezocht de opening van het project ‘Kunst in de Kunstnierafdeling’ in AZ Maria Middelares, Gent (°2017). Hij is een kunstliefhebber en nodigde ons na zijn prospectie uit voor een expositie in zijn groepspraktijk. De artsen selecteerden het werk van Nick Ervinck om meerdere redenen.

Nick Ervinck (*1981) is een jonge gerenommeerde kunstenaar. Hij maakt gebruik van de nieuwste computertechnieken, industrieel ontwerp en 3D-printing die hij combineert met ambachtelijke procédés: schuren, polijsten en lakken. Resultaat zijn futuristische werken, fantasiesculpturen in geel, de kleur van de zon.

Een mijlpaal in het oeuvre van Nick Ervinck was de samenwerking met KU Leuven. Ervinck werd uitgenodigd om samen te werken met professor Pierre De Laere (KU Leuven) rond visualisatie van transplantatie van het strottenhoofd (de trachea) reconstructie van de luchtpijp. Zo ontstond een interessante dialoog tussen een wetenschapper-topdokter en een kunstenaar.

Uit studie van medische tekeningen groeide bij Ervinck het kunstwerk AGRIEBORZ: een gemuteerd strottenhoofd, uitgewerkt als een hoofd met een neus, ogen, mond maar ook met referenties naar bloedbanen, longen, koralen ene een gewei.

Verder realiseerde Ervinck verschillende grootschalige projecten voor ziekenhuizen (Tielt), in de openbare ruimte (strand Middelkerke) en in stad (Zebrastraat). Hij is geëngageerd op het terrein van kunst en zorg. Zie ook Expo Nick Ervinck

Van harte welkom! Artsen VIVE EN team DAVID

 

Praktisch

Adres: Vijverstraat 3 9230 Wetteren
Uren: voor patiënten van 31 maart tot 30 juni, openingsuren van de huisartspraktijk.

Finissage met receptie op zondag 16 juni, van 15 tot 18 uur.

Indien u een werk wil aankopen kan dat. Inkomsten gaan naar de verdere uitbouw van het project Kunst in de Wachtruimte.

 

VIVE is gemakkelijk te bereiken met de trein. Te voet van station 7 min.(600 meter) via Nieuwstraat en Koningin Astridlaan/N407. Met de wagen via R4 of E40. Met de fiets vanuit Gent is het een uurtje (16,2 km).

Afbeelding Copyright Nick Ervinck, simulatie Kunst in het ziekenhuis.Andere bezienswaardigheden in Wetteren en omgeving.

Bij goed weer kan je voor – of na de vernissage naar de Den Blakken het provinciaal domein in Wetteren, naast natuurreservaat De Warandeduinen. Je kunt er heerlijk wandelen in de siertuinen, in het parkbos en op de zandvlaktes. Het domein is ook een promotiecentrum voor sierteelt, rozen en parkbomen, Wegvoeringstraat 308, Wetteren 9230.

U kunt die dag ook een groepsexpo bezoeken in Loods 12, Koophandelstraat 12. We overwegen om rond 16u30
er samen naar toe te wandelen (1,5 km).

In Kalken, 8 kilometer van Wetteren is In Den Bouw, befaamd kunstcafé nieuw werk te zien van Tom Jooris. Zomerstraat 85, B9270 Kalken (Laarne).

 

 

 

Details

Date:
Sun 16 June 2019
Time:
15:00 > 18:00

Organisers

DAVID vzw
Huisartsen VIVE

Venue

Vijverstraat 3 9230 Wetteren
Vijverstraat 3
Wetteren, 9230

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Premium Wordpress Themes by UFO Themes