Loading Events

« All Events

Vlaggenproject

Thu 9 May > Wed 9 October

PHOENIX21 PRESENTEERT VLAGGEN ROND HET SEGHERSPLEIN

©Screenshot Jonas Vanderbeke.

 

De vlaggeninstallatie Dark Paradise met zes vlaggen is een project van kunstenaar Jonas Vanderbeke. Het ontstond i.s.m. bewonersgroep Phoenixstraat, phoenix21. Deze selecteerde de kunstenaar omdat hij naast schilderijen ook werk maakt voor de openbare ruimte.
De pleinschildering op de grote markt bij de kerk in Wetteren was tijdens de zomer 2023 een blikvanger. Phoenix21 onderzocht samen met hem de mogelijkheden om een ruimtelijke variatie te maken van zijn schilderijenproject Dark Paradise. Deze heeft hij tijdens interviews in Wetteren aangekondigd als een tweede grote realisatie.

De Vlaggeninstallatie Dark Paradise is een serie waarvan elke vlag is opgebouwd uit een variatie van geometrisch-abstracte vormen. Met wat verbeelding kan je daarin fragmenten zien die verwijzen naar machines, bruggen en waterlopen, natuur en industrie. In de volkswijk de Brugse Poort zal het functioneren als een knipoog naar het industriële verleden en in het bijzonder naar de eerste metaalfabriek Le Phoenix.

In contradictie met de titel Dark Paradise en de donkere schilderijenreeks ontstond deze roze winddoorlatende vlaggenreeks. Ze functioneert als tegenhanger van de statische schilderijen ‘Dark Paradise’ en biedt een ander perspectief op het ‘donkere industriële verleden’.

Phoenix21 wil met dit kleurrijke kunstproject nieuw leven blazen in de Phoenixstraat en het Emilius Seghersplein aan de kerk Sint-Jan-Baptist. Dit op 9 mei in het kader van het BOMfestival!

 

Voor het compleet oeuvre van Jonas Vanderbeke, klik hier
Voor een verdere verkenning van zijn werk ‘Dark Paradise’, klik hier

Dit project kwam tot stand met steun van de dienst ontmoeten en verbinden van de stad Gent.

 

 

 

 

Locatie: Phoenixstraat 148, 9000 Gent

Tijdstip: 9 mei van 16u tot 21u

Contact via e-mail met info@david-vzw.be, of via telefoon met 0485/935.807

Details

Start:
Thu 9 May
End:
Wed 9 October