Store #6A

Sarah Eyckerman – Saar De Buysere

4 oktober 2015

Visite kaart Galerij Eyckerman De Buysere

Kunstenaars Sarah Eyckerman en Saar De Buysere hebben een imaginaire galerij. Zij  bieden kunstwerktitels te koop aan als ode aan de fantasie en zijn actief tijdens pop-up events zoals de komende Gent Matinees. Dan bent u welkom in de Rooigemlaan 615 voor een performance waarbij u de mogelijkheid krijgt om zelf een kunstwerk te bedenken of in de Phoenixstraat 148 voor koffie in DAVID Store.

Een belangrijke troef bij de kunstwerken is de inbreng van de koper. Doordat alle referenties zijn weggenomen bepaalt hij iedere dag opnieuw welk beeld hij voor ogen heeft bij de kunstwerktitel. Welk licht is het vandaag bij Berglandschap met Meer? Hoeveel leden telt Familieportret in de open lucht ? Komen er familievetes naar boven in het portret? Wie is die vreemde man op de achtergrond? Is het weer behoorlijk?

Aan heel het gebeuren is ook een artistiek onderzoek gekoppeld. De galeriehoudsters ondernemen reizen naar bibliotheken en musea in België, maar ook ver buiten dit land. Daar gaan ze op zoek naar interessante kunstwerktitels.

Op zondag 4 oktober, tijdens Gent Matinees zal DAVID Store op 2 locaties een greep uit het aanbod voorstellen. De twee locaties, beide huiskamergalerijen zijn op wandelafstand van elkaar verwijderd.