Vrijwilligers

Onze organisatie zou niet kunnen draaien zonder vrijwillige inzet. 

Wil je ook vrijwilliger worden? Contacteer dan Astrid op astrid@david-vzw.be en we maken dan een afspraak voor een verkennend gesprek!

Voor meer info kan je de informatienota raadplegen.

Huishoudelijk reglement vrijwilligerswerk

 

Medewerkers

 

Benny Boerjan

info@david-vzw.be, 0472 90 02 08

Benny is een opvoeder van opleiding. Door enkele ingrijpende levensgebeurtenissen, is Benny thuis en zocht hij een nieuwe uitdaging. Hij heeft een grote interesse voor kunst en is heel handig en praktisch ingesteld en steeds bereid allerhande zaken te ondernemen. Benny gelooft in de kracht van de kunst voor het mentale welzijn en daarom zet hij zich graag in voor de vzw. Zijn motto is: in het hier en nu leven en het uiterste uit elk moment halen.

Anthony Cosyns

Bestuurder
anthony@david-vzw.be, 0476 51 34 08

Anthony studeerde vastgoedmakelaar in Gent en is verbonden aan de vzw sinds december 2015. Hij kreeg de interesse en waardering voor kunst van thuis uit mee. Zo is dit een constante geworden vanuit een zintuiglijke belevenis waarbij horen, zien, aanvoelen, maken en smaken in elkaar vloeien. Anthony tekent en exposeert zelf en is overtuigd van de doelen van DAVID vzw.

Guy Couckhuyt

Techniek & logistiek

Guy is een technische duizendpoot voor wie geen uitdaging te veel is. Naast zijn werk is hij actief als tekenaar en schilder, schoolt hij zich bij in animatie en heeft hij een onstilbare passie voor experimentele muziek. Uit zijn engagement bij DAVID vzw haalt Guy inspiratie voor zijn eigen projecten. Hij werkt met plezier mee en kan iedereen vrijwilligerswerk aanraden.

Astrid David

Bezielster
astrid@david-vzw.be, 0485 93 58 07

Astrid studeerde kunstwetenschappen aan de UGent en is bezielster van DAVID vzw. In 200startte ze gesprekssessies over de ‘condition humaine onder de titel I AM HURT. Dit leidde in 2011 tot de expo Kunst als spiegel van de ziel, die focuste op de mens die het soms letterlijk uitschreeuwt van de pijn. Intussen ontwikkelt ze DAVID vzw tot een platform voor kunst en zorg. 

Joachim David

Uittredend bestuurder
joachim@david-vzw.be, 0476 36 44 02

Joachim is burgerlijk ingenieur aan de UGent en gelooft in de kracht van beeld en muziek in ons leven. Hij is ervan overtuigd dat DAVID vzw een unieke plaats verdient in het Gentse cultuurgebeuren. Joachim zet zich in als ICT-man, last-minute probleemoplosser en huisreparator van dienst. Hij wil blijven participeren, meedenken en meedoen in dit boeiende alternatieve kunstinitiatief.

Nathalie De Neve

Freelance Consultant
nathaliedeneve@yahoo.com, 0478 94 27 22

Nathalie studeerde psychologie en cultuurwetenschappen aan de UGent. Zij werkt momenteel als copywriter en creatief coach. In DAVID vzw spreekt het thema ‘Kunst als vorm van Zorg’ haar enorm aan, waardoor ze regelmatig meewerkt als moderator of consultant.

Pascal Mortier

Bestuurder
pascal.mortier@skynet.be, 09 224 14 14

Pascal is bestuurder van DAVID vzw. In het dagelijkse leven is hij advocaat in (zware) lichamelijke schade, fervent kunstverzamelaar en juridisch adviseur bij vzw Verkeersslachtoffers. Zijn liefde voor kunst en zijn gedrevenheid om mensen te helpen komen samen de visie van de vzw waar hij met kritische stem aan meewerkt.

Sandro Usala

sanusala@gmail.com, 0498 07 86 46

Natuurkundige van opleiding met een loopbaan in de informatica , besloot Sandro na 30 jaar een pauze in te lassen om zichzelf ruimte te geven om andere dingen te doen: vrijwilligerswerk is er één van.  Daarnaast volgt hij cursus in het kunstonderwijs waaronder tekenen & grafieken. Dit gaf de doorslag om zich te engageren.

Ruben Vandenbussche

Onderhoud van de website
ruben@david-vzw.be, 0475 98 52 19

Ruben draait sinds februari 2017 mee als vrijwilliger. Binnen DAVID vzw verzorgt hij de website en doet er de updates. Hij heeft vergaderingen graag heel gestructureerd. Een waardering voor kunst gaf de doorslag om mee te werken aan dit initiatief.

Mathias Van Hove

Polyvalent medewerker
mathias@david-vzw.be, 0487 90 54 37

Mathias studeerde elektronica en werkt sinds hij afstudeerde in de sociale sector. Hij broedt graag ideeën uit met anderen maar boort even graag een gat in de muur. Gewoon omdat hij tegendraads is. Een leven zonder kunst zou hij zich niet kunnen voorstellen. Mathias is overtuigd van de helende werking van het artistieke en wil zich daarom voor David vzw inzetten.

Leen Verstraete

Oprichtster

Vanuit haar opleiding Germaanse Talen en Communicatiewetenschappen draaide Leen enkele jaren mee in de eindredactie van teksten. Verder verzorgde ze de opstart en de boekhouding van David vzw. Naast haar fulltime job bij  boomkwekerij Sylva en een gezin met 2 kinderen verleent ze advies in het project Kunst in de Wachtruimte.