Vrijwilligers

Onze organisatie zou niet kunnen draaien zonder vrijwillige inzet. 

Voor meer info kan je de informatienota raadplegen.

Huishoudelijk reglement vrijwilligerswerk

 

Medewerkers

 

Astrid David

Curator
astrid@david-vzw.be, 0485 93 58 07

Astrid studeerde kunstwetenschappen aan de UGent en is bezielster van DAVID vzw. In 200startte ze gesprekssessies over de ‘condition humaine onder de titel I AM HURT. Dit leidde in 2011 tot de expo Kunst als spiegel van de ziel, die focuste op de mens die het soms letterlijk uitschreeuwt van de pijn. Intussen ontwikkelt ze DAVID vzw tot een platform voor kunst en zorg. 

Benny Boerjan

Lid van de algemene vergadering
0472 90 02 08

Benny is een opvoeder van opleiding. Door enkele ingrijpende levensgebeurtenissen, is Benny thuis en zocht hij een nieuwe uitdaging. Hij heeft een grote interesse voor kunst en is heel handig en praktisch ingesteld en steeds bereid allerhande zaken te ondernemen. Benny gelooft in de kracht van de kunst voor het mentale welzijn en daarom zet hij zich graag in voor de vzw. Zijn motto is: in het hier en nu leven en het uiterste uit elk moment halen.

Hilde Bomans

Freelance zakelijk medewerkster
0479 56 01 50

Hilde heeft een opleiding tot bio-ingenieur, een loopbaan in de IT sector van 25 jaar, een job in boekhoudkundige ondersteuning en talloze schilder- en fotografie-opleidingen. Deze hebben allemaal bij Hilde geleid tot een smeltkroes van ervaringen. Haar habitat is natuur en kunst. Ze gelooft in de helende werking van beide omgevingen en werkt graag mee aan initiatieven die deze visie ondersteunen.

Steve Devynck

Productiemedewerker
steve.devynck@telenet.be, 0471 74 08 64 of 092 26 43 99

Steve Devynck is metaalbewerker maar werkt als schoenmaker.  Door zijn interesse om wetenschap en techniek toe te passen is hij stand-by in de productieplanning. Daarnaast is hij thuis in de techniek van Photoshop, digitale grafiek en 3D-printing. Steve stikt plooibanden en publiceert drone-foto’s. Schoenmaker, blijf niet bij je leest.

Alex Klijn

Freelancer, Filosofische workshops

Alex Klijn (°1969) is licentiaat Wijsbegeerte en geaggregeerde voor het secundair onderwijs, beide aan de Ugent. Daarnaast is hij mindfulnesstrainer en al sinds 2005 bezig met praktische filosofie. In zijn programma’s wordt de mallemolen van het leven gestopt om er met volle aandacht naar te kijken. Het doel: simpelweg makkelijker in het leven staan!

Ramesh Naidu

Polyvalent medewerker en onthaal
0486 69 04 74

Geboren in Maleisië in 1969, maar woont in België sinds 1992. Hij heeft een postgraduaat & Master in Food Marketing behaald bij Vlekho. Werkzaam als semi-industrieel arbeider bij Compagnie de Sporen. Hij kwam terecht bij David vzw na goede samenwerking met Astrid David, bezielster van de vzw, in 2019. Zijn motto: If you try, try again!

Sandro Usala

Lid van de algemene vergadering en artistiek projectmedewerker
sanusala@gmail.com, 0498 07 86 46

Natuurkundige van opleiding met een loopbaan in de informatica , besloot Sandro na 30 jaar een pauze in te lassen om zichzelf ruimte te geven om andere dingen te doen: vrijwilligerswerk is er één van.  Daarnaast volgt hij cursus in het kunstonderwijs waaronder tekenen & grafieken. Dit gaf de doorslag om zich te engageren. Intussen is hij terug fulltime aan het werk bij het Rode Kruis. 

Ruben Vandenbussche

Onderhoud van de website
ruben@david-vzw.be, 0475 98 52 19

Ruben draait sinds februari 2017 mee als vrijwilliger. Binnen DAVID vzw verzorgt hij de website en doet er de updates. Hij heeft vergaderingen graag heel gestructureerd. Een waardering voor kunst gaf de doorslag om mee te werken aan dit initiatief.

Antoine Van Hove

Administratief medewerker
antvanhove@scarlet.be, 0475 59 05 93

Antoine kan het beste omschreven worden als een kunstminnende, zelf artistiek actieve, autodidact. Hij is ervaringsdeskundige op veel gebieden. Met een analytische geest en een rake, taalvaardige pen heeft hij onder andere het talent emoties en gedachten in relevante taal om te zetten. Ook een wereldverkenner met een open geest. Hij timmert dus in alles wat hij doet op geheel eigen wijze aan het zelf.

Leen Verstraete

Mede-oprichtster

Vanuit haar opleiding Germaanse Talen en Communicatiewetenschappen draaide Leen enkele jaren mee in de eindredactie van teksten. Verder verzorgde ze de opstart en de boekhouding van David vzw. Naast haar fulltime job bij  boomkwekerij Sylva en een gezin met 2 kinderen verleent ze advies in het project Kunst in de Wachtruimte.