Ontstaan

DAVID vzw is in november 2007 ontstaan vanuit een passie voor beeldende kunst. Zij creëert sinds dan een divers aanbod aan activiteiten met tentoonstellingen als kers op de taart. Van bij het begin werkt de organisatie met vrijwilligers. Een kern van vijf personen stippelt het beleid uit en een ander team van medewerkers produceert het e-zine, de website, de uitstappen, de studiedagen en de tentoonstellingen.

De samenkomsten vinden plaats in de zetel van DAVID vzw, in een beluikhuis in de Phoenixstraat 148 te Gent. DAVID vzw heeft geen eigen tentoonstellingsruimte en heeft niet de ambitie er een te verwerven. Zij vindt het uitdagend om gebruik te maken van pop-up sites voor tentoonstellingen en bestaande infrastructuur zoals Jan Colle Galerij en de Zebrastraat voor haar events. Voor de workshops doet ze veldwerk in ziekenhuizen en zorgcentra.

Sinds 2010 onderzoekt een team het thema kunst in een genezingsproces en een zorgomgeving. Het uitgangspunt is dat kunst wordt ondergewaardeerd terwijl ze genezende krachten bezit. DAVID vzw streeft naar een synergie tussen kunst en welzijn. Zij gelooft dat kunst een brug naar genezing kan zijn en slaagt erin om dit stapsgewijs op de agenda van de kunst – en de zorgsector te plaatsen.