Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Opening Vlaggenproject Dark Paradise

Wed 6 September 2023, 08:00 > 17:00

PHOENIX21 PRESENTEERT VLAGGEN ROND HET SEGHERSPLEIN    

De vlaggeninstallatie Dark Paradise met zes vlaggen is een project van kunstenaar Jonas Vanderbeke. Het ontstond i.s.m. bewonersgroep Phoenistraat, phoenix21. Deze selecteerde de kunstenaar omdat hij naast schilderijen ook werk maakt voor de openbare ruimte. De pleinschildering op de grote markt bij de kerk in Wetteren is tijdens de zomer 2023 een blikvanger, zie reportage vrt. Phoenix 21 onderzocht samen met hem de mogelijkheden om een ruimtelijke variatie te maken van zijn schilderijenproject Dark Paradise. Deze heeft hij tijdens interviews in Wetteren aangekondigd als een tweede grote realisatie.  

De Vlaggeninstallatie Dark Paradise is een serie waarvan elke vlag is opgebouwd uit een variatie van geometrisch-abstracte vormen. Met wat verbeelding kan je daarin fragmenten zien die verwijzen naar machines, bruggen en waterlopen, natuur en industrie. In de volkswijk de Brugse Poort zal het functioneren als een knipoog naar het industriële verleden en in het bijzonder naar de eerste metaalfabriek Le Phoenix.  

In contradictie met de titel Dark Paradise en de donkere schilderijenreeks onstond deze roze winddoorlatende vlaggenreeks. Ze functioneert als tegenhanger van de statische schilderijen ‘Dark Paradise’ en biedt een ander perspectief op het ‘donkere industriële verleden’.  

Phoenix21 wil met dit kleurrijke kunstproject nieuw leven blazen in de Phoenixstraat en het Emilius Seghersplein aan de kerk Sint-Jan-Baptist.  

 

 

 

 

Details

Date:
Wed 6 September 2023
Time:
08:00 > 17:00