Loading Events

« All Events

Roze vlaggeninstallatie Dark Paradise

Fri 13 October 2023 > Sun 13 October 2024

PHOENIX21 PRESENTEERT VLAGGEN ROND HET SEGHERSPLEIN

De vlaggeninstallatie Dark Paradise met zes vlaggen is een project van kunstenaar Jonas Vanderbeke. Het ontstond i.s.m. bewonersgroep Phoenixstraat, phoenix21. Deze selecteerde de kunstenaar omdat hij naast schilderijen ook werk maakt voor de openbare ruimte. De pleinschildering op de grote markt bij de kerk in Wetteren is tijdens de zomer 2023 een blikvanger, zie reportage vrt. Phoenix21 onderzocht samen met hem de mogelijkheden om een ruimtelijke variatie te maken van zijn schilderijenproject Dark Paradise. Deze heeft hij tijdens interviews in Wetteren aangekondigd als een tweede grote realisatie.

De Vlaggeninstallatie Dark Paradise is een serie waarvan elke vlag is opgebouwd uit een variatie van geometrisch-abstracte vormen. Met wat verbeelding kan je daarin fragmenten zien die verwijzen naar machines, bruggen en waterlopen, natuur en industrie. In de volkswijk de Brugse Poort zal het functioneren als een knipoog naar het industriële verleden en in het bijzonder naar de eerste metaalfabriek Le Phoenix.

In contradictie met de titel Dark Paradise en de donkere schilderijenreeks onstond deze roze winddoorlatende vlaggenreeks. Ze functioneert als tegenhanger van de statische schilderijen ‘Dark Paradise’ en biedt een ander perspectief op het ‘donkere industriële verleden’.

Phoenix21 wil met dit kleurrijke kunstproject nieuw leven blazen in de Phoenixstraat en het Emilius Seghersplein aan de kerk Sint-Jan-Baptist.

©Screenshot Jonas Vanderbeke.

 

Datum: Van 13 oktober 2023 tot 13 oktober 2024

Details

Start:
Fri 13 October 2023
End:
Sun 13 October