Store #1

Tom De Visscher

16 augustus – 18 augustus 2013

©Tom De Visscher// surreal Panorama (SP, Camerata Enkabara), 2006-2007, Photo on Dibond, 25 x 76 cm.
©Tom De Visscher// surreal Panorama (SP, Camerata Enkabara), 2006-2007, Photo on Dibond, 25 x 76 cm.

Tom De Visscher houdt ervan om met verschillende fotoprojecten tegelijk bezig te zijn. Hij slaagt erin om tijdloze verhalen te vertellen met een vormelijke en stilistische verwantschap. Voor de kunstenaar is een foto pas geslaagd als de compositie is afgestemd op de regie en wanneer een beeld vertedert en bij de keel grijpt.

Met het project Surreële Panorama’s studeerde De Visscher af. De reeks toont de kunstenaar als dirigent, verleider en genie in een fantasierijk gezelschap. Centauren, zeemeerminnen en modellen bevolken zijn beelden waarin hijzelf figureert in ouderwetse kostuums. De enscenering vol referenties aan sprookjesachtige en mythische beelden ademt een tijdloze sfeer.

In de reeks Emotionele vrouwen voert De Visscher vrouwen op die hun verdriet en woede op groteske wijze uitbeelden. De esthetische rode draad door dit project is een ritmische beweging tussen gelijkaardige kleuren en motieven van achtergrond en kledij. Verwant zijn de ‘Home Portraits’. De Visscher toont mannen en vrouwen in de intimiteit van de huissfeer naakt of in slaapkledij. Inhoudelijk bevinden deze werken zich op de grens van intimiteit en voyeurisme.

Ben je nieuwsgierig? Laat het Tom De Visscher weten (http://www.behance.net/tomdevisscher) en ga zelf op de foto!

Voor het persartikel over de expo ‘Herboren Souvenirs’, klik hier en open de PDF. 20162101Herboren Souvenirs_Strandportetten