Store #3

Rohan Graëffly

20 december – 23 december 2012

store3

Rohan Graëffly (*1975) is een multidisciplinair kunstenaar. Ongeacht de vorm die hij kiest, is het thema meestal identiteit en herinnering .

Als een beeldenstormer benadert hij het thema. Hij bekijkt met een eigenzinnig, haast rauw gevoel van humor wat de persoonlijkheid beïnvloedt. Diverse media dienen zijn visie op de wereld en op het alledaagse en op zijn onbegrip voor de orde der dingen.

Rohan Graëffly debuteerde in DAVID vzw met twee reeksen. Paper Flesh, bestaat uit  magazines met fotomodellen, acteurs en actrices die hij bewerkt tot een macabere stoet van mannequins.

Gehavende voorwerpen of Objets Meurtris gaat over de pijn die in achtergebleven voorwerpen schuilt door het verlies van hun eigenaar. Ze zijn niet langer heel, hun structuur is zwak door de verse open wonden die nog bloeden. De objecten zijn tegelijk pronkstukken en votiefgeschenken. Ze herinneren aan de pijn die met ziekte gepaard gaat en het verlies na de dood. Ze getuigen ook van het lijden van de voorwerpen die hun functie hebben verloren.