Medewerkers

 

 

Eden Colin

Website administrator

Eden Colin studeerde aan de universiteit in Mexico (UAEM). Zij doceerde er vanaf 2010 tot 2012 de vakken marketing en communicatie. In 2013 verhuisde ze naar Gent met haar Belgische man en twee kinderen. Momenteel studeert ze Nederlands en kwam ze via Kompas, een organisatie voor inburgering terecht in DAVID vzw. Eden is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuwe website. 

Guy Couckhuyt

Techniek & logistiek

Guy is een technisch-artistieke duizendpoot voor wie geen uitdaging te veel is. Naast zijn werk is hij actief als tekenaar en schilder, schoolt hij zich bij in animatie en heeft hij een onstilbare passie voor experimentele muziek. Uit zijn engagement bij DAVID vzw haalt Guy inspiratie voor zijn eigen projecten. Hij werkt met plezier mee en kan iedereen vrijwilligerswerk aanraden.

Astrid David

Ervaringsdeskundige & curator

Astrid studeerde kunstwetenschappen aan de UGent en is bezielster van DAVID vzw. In 2009 na haar diagnose van leukemie startte ze gesprekssessies over de ‘condition humaine onder de titel I AM HURT. Dit leidde tot de expo I AM HURT in 2011 met focus op de mens die het soms letterlijk uitschreeuwt van de pijn. Intussen groeit DAVID vzw uit tot een platform voor kunst en reflectie. 

Joachim David

ICT & probleemoplossing

Joachim is burgerlijk ingenieur aan de UGent en gelooft in de kracht van beeld en muziek in ons leven. Hij is ervan overtuigd dat DAVID vzw een unieke plaats verdient in het Gentse cultuurgebeuren. Joachim zet zich in als ICT-man, last-minute probleemoplosser en huisreparator van dienst. Hij wil blijven participeren, meedenken en meedoen in dit boeiende alternatieve kunstinitiatief.

Nathalie De Neve

PR, pers & communicatie

Nathalie studeerde psychologie en cultuurwetenschappen aan de UGent. Haar ervaringen als copywriter en projectcoördinator benut ze in DAVID vzw om het I AM HURT project meer bekendheid te geven bij media en publiek. Ze houdt van kunst en heeft een passie voor yoga. I AM HURT betekent voor Nathalie een alternatieve visie ontwikkelen op psychisch en fysiek lijden.

Vicky Derweduwen

Publiekswerving & PR

Vicky startte in maart 2011 als vrijwilliger in DAVID vzw. Zij engageerde zich in de beginperiode om contact te leggen met ziekenhuizen voor de I AM HEARD workshops. Professioneel is Vicky werkzaam als doventolk in het onderwijs en momenteel als administrator aan de UGent. Binnen DAVID vzw helpt ze enthousiast mee met vertalingen, transporten, opbouw en publiekswerving.

Pascal Mortier

Bestuurder

Pascal is bestuurder van DAVID vzw sinds het project I AM HURT is gelanceerd. In het dagelijkse leven is hij advocaat in arbeidsongevallen, fervent kunstverzamelaar en vrijwilliger bij vzw Verkeersslachtoffers. Zijn liefde voor kunst en zijn gedrevenheid om verkeersslachtoffers te helpen komen samen in het project I AM HURT, waar hij met kritische stem aan meewerkt.

Valerie Raes

Onthaal & polyvalent

Valérie Raes heeft een liefde voor kunst, muziek en natuur. Naast het bieden van inhoudelijke input en feedback helpt Valérie bij het flyeren, het onthaal en de boekhouding. Tijdens de meeting 2014 deed ze de uitreiking van het boek van Dirk De Wachter.Ze deed de transcriptie van het interview met Dirk De Wachter met veel interesse en tot in de puntjes.

Willy Steensels

Organisator

Willy is historicus van opleiding en werkte het grootste deel van het leven in het onderwijs. De laatste jaren van zijn loopbaan hield hij zich bezig met organisatieontwikkeling. Dat brengt hem bij DAVID VZW: een jonge organisatie. Helpen haar weg te vinden is een mooie opdracht.

Valesca Van Velzen

Onthaal & PR

Valesca helpt bij DAVID vzw met de public relations en het onthaal. Muziek is haar grote passie. Valesca heeft chronische rugproblemen en moet nog steeds revalideren. Het I AM HURT project vindt ze een mooi en vernieuwend initiatief binnen de gezondheidszorg. Meewerken in DAVID vzw geeft Valesca veel voldoening omwille van het contact met andere vrijwilligers, kunstenaars en publiek.

 

Doelen

  • tentoonstellingsprojecten opzetten
  • artistieke acties organiseren zoals lezingen, meetings, performances en workshops
  • Belgische en internationale artiesten voorstellen en promoten
  • samenwerken met ondernemingen om projecten te realiseren
  • de participatie verhogen van moeilijk bereikbare doelgroepen